הורים יקרים,
ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום. היא מספקת לגוף את האנרגיה הדרושה לו כדי להתחיל את היום בצורה טובה.
אצל משפחות רבות החיבור בין חשיבות ההזנה של האוכל שאנו אוכלים לוקה בחסר, ולהורים חשוב שהילד ישבע גם כאשר מדובר באכילת ארוחות לא מזינות ולפעמים אפילו מזיקות. דוגמא טובה לכך היא דגני בוקר ממותקים, מעדנים בטעם שוקו/וניל או פרוסת לחם לבן עם שוקולד מקופסא.
לדעתי האישית עדיף אפילו לתת לילד ממתק וזאת בעיקר בשביל ההורה שלא ירגיש בטעות שהילד אכל אוכל, ואולי כך הישאר להורה הצורך החשוב שהילד יאכל ארוחה.
יש כאלה שיקראו את זה וזה ירגיש להם אולי רחוק מהמציאות שלהם אך אצל חלק גדול מההורים שמגיעים לקליניקה זאת המציאות – אולי הם נותנים משהו “בריא יותר” (בדגש על הגרשיים) כמו חומוס מקופסא או טונה מקופסת שימורים…
אבל מה עושים כשהילדים מסרבים לאכול ארוחות בוקר בריאות?
הנה כמה טיפים ורעיונות שיעזרו לכם להפוך את ארוחת הבוקר לבריאה וטעימה יותר עבור הילדים שלכם:
- דייסת שיבולת שועל: היא אופציה מושלמת לארוחת בוקר בריאה וטעימה לילדים. היא עשירה בסיבים, חלבון ופחמימות מורכבות, המספקות לגוף אנרגיה מתמשכת. אפשר להוסיף לדייסת שיבולת שועל פירות, אגוזים, גרנולה או סילאן.
מתכון לדייסה:
דייסת שיבולת שועל – קל להכנה, רוב הילדים אוהבים, אפשר להוסיף דברים נוספים שהופכים את המנה למעניינת, טעימה ומזינה!
הוראות הכנה – 5 כפות שיבולת שועל גרוסה לשפוך עליה מים רותחים ולערבב + בננה/תפוח/אגס חתוך + כפית פשטן טחון + כפית סילאן/דבש
למשקיעים אפשר להשתמש בשיבולת שועל שלמה ולבשל 2-5 דק’ על אש נמוכה. להוסיף מים לפי הצורך, לקראת סוף הבישול כדאי לערבב שלא יידבק לסיר
- יוגורט: מכיל חלבון, סידן וויטמינים. אפשר להוסיף ליוגורט פירות, אגוזים, גרנולה או פירות יער.
אני ממליץ להוסיף ליוגורט פשתן טחון או זרעי צ'יה - כריך מלא: לחם מלא הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים. אפשר להוסיף לכריך אבוקדו, חומוס, גבינת קשיו או ביצה.
- ביצה: היא מקור טוב לחלבון, ויטמינים ומינרלים. אפשר לאכול ביצה עם סלט, ירקות חתוכים או לחם.
- קונג'י: דייסת אורז יפנית עשירה בסיבים, חלבון ופחמימות מורכבות.
השתמשו בטיפים האלו כדי להפוך את ארוחת הבוקר לבריאה וטעימה יותר עבור הילדים שלכם. הם יתחילו את היום באנרגיה ובבריאות טובה יותר.
טיפול טבעי בילדים ותינוקות בפודקאסט פשוט לחיות בריא – לחצו כאן