קציצות עדשים שחורות

עדשים שחורות ברפואה הסינית
- מחזקות כליות
- משתנות ומסלקות לחות
קציצות עדשים שחורות
מצרכים
1 סלק קטן קלוף
1 קישוא קלוף פטריות שמפיניון 6
1 כוס עדשים שחורות
בצל קצוץ 1 שני שום קצוצות כוס טחינה גולמית¼ כפות קמח כוסמין3
מעט כמון פלפל ומלח גס לפי הטעם
הוראות הכנה
מגרדים בפומפייה את הקישוא והסלק, וסוחטים מהם את המיץ בבד חיתול. בנתיים, מבשלים עד ריכוך את העדשים שחורות (שהושרו מבעוד מועד). מערבבים את כל הרכיבים בקערה ואז יוצרים כדורים ומשטחים על נייר אפייה
מכניסים לתנור על 180 מעולות עד להשחמה
מומלץ להגשה עם טחינה או עם צזיקי בצד
שייק בריאות עם קייל
מתכון לשייק בריאות:
כמובן שאפשר לשחק עם המינונים, סוגי הפירות והירקות ועוד. זוהי ההמלצה שלי:
לשים בבלנדר או במסחטת המיצים את הפירות הבאים
3 גבעולים של קייל
1 סלק
1 גזר
1 תפוח ירוק
מי שאוהב אפשר לשים גם 2-3 גבעולי סלרי ו/או 2 פרוסות ג’ינג’ר *
בסוף הסחיטה לצרף חצי כפית פשטן טחון וחצי כפית אבקת מורינגה *
אפשר לשתות לרוויה (: