זרעי חילבה – סוד הקסם של תימן
תשאלו כל תימני ובכלל כל אדם, איזה צמח מזוהה עם העדה התימנית, וסביר שתשמעו את התשובה הברורה: חילבה.
למרות החיבור הטבעי לתימנים, החילבה היה נפוץ במקומות שונים בעולם, והיה בשימוש קדום גם אצל הסינים, ההודים, הרומאים, ולפי חוקרים, הוא מופיע גם אצלנו ביהדות: "תלתן של מעשר שני תאכל צמחונים"
(מעשר שני ב', ג') על פי הספר צמח ומרפא של ניסים קריספיל ויוסי ג'יברי , כוונת הכתוב היא לא לתלתן הארגמן, אלא לצמח גרגרנית יוונית, שאותו כולנו מכנים: חילבה.
מה אומרים ברפואה סינית על החילבה:
Hu lu ba זרעי חילבה
איכות: מר וחמים.
איברים: Kid
- מחמם את הכליות – מחזק כליות
- מסלק לחות וקור ומשכך כאב
- מגביר ייצור חלב אצל מניקה
- טוב לכאבי בטן, כאבי מחזור
מתכון לחילבה:
רכיבים:
1/2 כוס זרעי חילבה שלמים
4 שיני שום
2 לימונים
צרור שלם של כוסברה
מי שאוהב חריף: 1/4 פלפל ירוק חריף או סחוג טרי לפי הטעם
הוראות הכנה:
- להשרות את החילבה בקערה עם מים למשך 24 שעות (אפשר גם פחות)
- לסנן את המים ולשתוף במסננת
- לשים 5 כפות חילבה עם כל הרכיבים בבלנדר ולהוסיף מים לקבלת המרקם הרצוי.
- מה לעשות עם החילבה שנשאר:
- חליטת חילבה – פשוט לוקחים כפית-כפית וחצי שמים בכוס וחולטים על זה מים חמים מהקומקום, מחכים שיהיה פושר ושותים. ניתן גם לשמור את החילבה במקרר ולהכין חליטות כאלה במשך כמה ימים
- להוסיף לבישולים – מכינים בדיוק תבשיל – פשוט תוסיפו כף או 2 זה גם יוסיף טעם מעניין לאוכל וגם זה מזין ובריא.
- נבטי חילבה – פצצה של בריאות ואנרגיה: את החילבה שהשרנו שמים בצלוחית עם קצת מים כמו בתמונה, למחרת יהיו נבטים שאפשר לנשנש או להוסיף לסלט