חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הנבטת חילבה

 

חילבה 1

זרעי חילבה – סוד הקסם של תימן

תשאלו כל תימני ובכלל כל אדם, איזה צמח מזוהה עם העדה התימנית, וסביר שתשמעו את התשובה הברורה: חילבה.

למרות החיבור הטבעי לתימנים, החילבה היה נפוץ במקומות שונים בעולם, והיה בשימוש קדום גם אצל הסינים, ההודים, הרומאים, ולפי חוקרים, הוא מופיע גם אצלנו ביהדות: "תלתן של מעשר שני תאכל צמחונים"
(מעשר שני ב', ג') על פי הספר צמח ומרפא של ניסים קריספיל ויוסי ג'יברי , כוונת הכתוב היא לא לתלתן הארגמן, אלא לצמח גרגרנית יוונית, שאותו כולנו מכנים: חילבה.

מה אומרים ברפואה סינית על החילבה:

Hu lu ba זרעי חילבה

איכות: מר וחמים.

איברים: Kid

  1. מחמם את הכליות – מחזק כליות
  2. מסלק לחות וקור ומשכך כאב

 

מתכון לחילבה:

רכיבים:

1/2 כוס זרעי חילבה שלמים

4 שיני שום

2 לימונים

צרור שלם של כוסברה

מי שאוהב חריף: 1/4 פלפל ירוק חריף או סחוג טרי לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. להשרות את החילבה בקערה עם מים למשך 24 שעות (אפשר גם פחות)
  2. לסנן את המים ולשתוף במסננת
  3. לשים 5 כפות חילבה עם כל הרכיבים בבלנדר ולהוסיף מים לקבלת המרקם הרצוי.
  4. מה לעשות עם החילבה שנשאר:
  • חליטת חילבה – פשוט לוקחים כפית-כפית וחצי שמים בכוס וחולטים על זה מים חמים מהקומקום, מחכים שיהיה פושר ושותים. ניתן גם לשמור את החילבה במקרר ולהכין חליטות כאלה במשך כמה ימים
  • להוסיף לבישולים – מכינים בדיוק תבשיל – פשוט תוסיפו כף או 2 זה גם יוסיף טעם מעניין לאוכל וגם זה מזין ובריא.
  • נבטי חילבה – פצצה של בריאות ואנרגיה: את החילבה שהשרנו שמים בצלוחית עם קצת מים כמו בתמונה, למחרת יהיו נבטים שאפשר לנשנש או להוסיף לסלט

 

חילבה הנבטה
הנבטת חילבה עם קצת מים
נבטי חילבה
נבטי חילבה

 

דילוג לתוכן